Απο τον ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
Μια Υπέροχη συνταγή για της εγκύους και όχι μόνο πλούσιο σε φιλικό οξύ,σίδηρο,βιταμ c,b,
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κλωνάρια σέλινο κ τα φύλλα τους
2 μέτρια φρέσκα κρεμμύδια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
μισό ματσάκι μαϊντανό
μισό ματσάκι άνηθο
1 μικρο πράσο
1 μικρο κολοκύθι
1 μικρή πιπεριά πράσινη
2 μεγάλα καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες πατάτες
1 γεμάτο κουταλάκι αλεύρι
1 λεμονί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά και τα κόβουμε όλα σε σχήμα ζάρι τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ χόρια της πατάτες ζάρι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο αρκετό ρίχνουμε τον κύμα και το σοτάρουμε (τσιγαρίζουμε) πολύ καλά εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι κ ανακατεύουμε καλά ξανά μόλις δούμε ότι έχει πιάσει το αλεύρι λίγο κάτω στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός της πατάτες κ τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου κ προσθέτουμε αφού τσιγαριστούν περίπου 1 λίτρο νερό (ανάλογα) και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
ΤΕΛΟΣ προσθέτουμε τα ζάρια πατάτας κ τα αφήνομε να βράσουν όλα σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.μόλις σβήσετε την φωτιά ρίχνετε κ το στημένο λεμονί έτοιμη η σούπα μας
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
ΓΙΑ αλες συνταγες μου ΡΙΖΟΓΑΛΟ MΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ψαρι πλακι ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ
Σύντομα και αλες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου