Συστατικά συνταγής
- 2 φιλέτα Σολωμού , περίπου 200 γρ. καθαρισμένα
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζωμός ψαριού
- 1 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες συνταγής
Για το πέστο θα συνδυάσουμε τον άνηθο,το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το μισό ελαιόλαδο το ξύσμα και λίγο αλάτι. Όλα μαζί τα πολτοποιούμε σε blender μέχρι να αποκτήσει κρεμώ-δη υφή. Με ένα κουτάλι αλείφουμε τα φιλέτα με το πέστο στην άλλη μεριά. Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180° C. Παράλληλα για τη σως σοτάρουμε σε αντικολλητικών τηγάνι το κρεμμύδι και το σβήνουμε με το λεμόνι. Προσθέτουμε το ζωμό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και δένουμε τη σως με μισό κουταλάκι από το πέστο και με το βούτυρο. Ελέγχουμε για αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με τη σως να καλύπτει το πιάτο και το Σολωμό πάνω της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου