ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ



Συνταγές μαγειρικής Για όλους!!!!!!!


Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ψαρι πλακι




ΥΛΙΚΑ

Πέρκα φιλέτο 1 κιλό

Τομάτες

Πιπεριές πράσινες

Κρεμυδια (ανάλογα)

2 κεφάλια σκόρδα

Ελαιόλαδο

Μισό ποτήρι ΛΕΥΚΟ κρασί

1 Κουταλιά της σούπας πολτός τομάτας συμπυκνωμένος

μισό ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι πιπέρι ρίγανη ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το ταψί μας βάζουμε ελαιόλαδο και εν συνεχεία στρώνουμε την πέρκα σε όλο το ταψί μας(αφού το έχουμε ξεπλύνει ).

κόβουμε τής ντομάτες σε μικρά ζαρακια όσες χρειαστούν για να καλύψουμε από πάνω το ψάρι μόλις το κάνουμε περνούμε κ της πιπεριές κ τής κόβουμε σαν σπιρτόξυλα, στρώνουμε να καλύψουμε πάλι όλο το ψάρι μας έτσι κάνουμε κ στο κρεμμύδι κ στο τέλος ψιλοκόβουμε το μαϊντανό κ το σκόρδο μας κ το ρίχνουμε παντού.

Σε ενα μπολ ρίχνουμε το πολτό τομάτας το κρασί αλάτι πιπέρι κ απο λίγο ρίγανη,ζάχαρη μετά ρίχνουμε λίγο νερο ξανά λέω λίγο νερό ανάλογα, δοκιμάζουμε με ενα κουταλακι κ θα πρεπει να νιοθουμε λιγο εντονο το αλατακι μας για να βγει τελειο επιτα το ριχνετε στο ταψι μεχρι να κάλυψή το ψάρι.

ΠΡΟΣΟΧΗ το ψαρι οχι κ τα υλικά το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο κ 10 λεπτά πριν το τέλος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο συνεχίζουμε 10 λεπτά κ έτοιμο

185 φούρνο αερόθερμο για 30 λεπτακια περίπου

καλη ορεξη

Απο τον ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου