Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
Λεμονάτο κοτόπουλο με ρύζι και σπανάκι
Υλικά (2 Μερίδες)
150 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
150 γραμμάρια σπανάκι
150 ml φρεσκοστειμμένο χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας σως σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι ρύζι basmati
1/2 κρεμμύδι
1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το ρύζι.
Καθαρίστε το μισό κρεμμύδι και βάλτε το στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι.
Προσθέστε στην κατσαρόλα ένα φλιτζάνι νερό, κλείστε την με ένα καπάκι και βράστε το ρύζι έως ότου το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό. Ζεματίστε το σπανάκι ή μαγειρέψτε το σύμφωνα με τις οδηγίες, εάν είναι κατεψυγμένο.
Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε το ρύζι με το σπανάκι.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού με τη σως σόγιας. Βάλτε το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ και προσθέστε το μίγμα του χυμού λεμονιού λίγο-λίγο ανακατεύοντας.
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και βάλτε το σε ένα μπολ. Περιχύστε το κοτόπουλο με το μίγμα λεμονιού, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάλτε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας. Το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί καλά. Σερβίρετε με το ρύζι και πασπαλίστε με τα μυρωδικά.
Καλη ορεξη
ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου