Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011
Kρυα κρέμα βατόμουρου με φράουλες
Καλοκαιρινό και πολύ δροσερό γλυκό. Μοιάζει με sorbet, δεν είναι όμως, είναι πιο κρεμώδες και με καθόλου λιπαρά!!!
ΥΛΙΚΑ (Για 4-6 άτομα)
150γρ. βατόμουρα
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι
115γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ασπράδι
500γρ. φράουλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε στο μίξερ τα βατόμουρα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το ασπράδι για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Βάλτε το στην κατάψυξη για αρκετές ώρες να παγώσει.
Λίγο προτού σερβίρετε το γλυκό, κόψτε τις φράουλες κατά μήκος στα δύο, κρατώντας και μερικές ολόκληρες για το σερβίρισμα. Πασπαλίστε τις κομμένες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε τις να πάει η ζάχαρη παντού. Αφήστε τις φράουλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά προτού τις σερβίρετε.
Μοιράστε τις φράουλες σε μπωλ και σερβίρετέ τις με μια μπάλα από τα βατόμουρα.
Συμβουλή - Για να παγώσει καλύτερα η κρέμα, αφήστε την τουλάχιστον ένα βράδυ στην κατάψυξη.
-Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με φράουλες ή άλλα φρούτα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου