ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ



Συνταγές μαγειρικής Για όλους!!!!!!!


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αρνακι γεμιστο με λαχανικα σε κρουστα ελιας και σαλτσα δυοσμου









ΥΛΙΚΑ




1 1/2 κιλο μπουτι αρνι

2 μεγαλα κολοκυθακια

2 μεγαλα καροτα

500 ml ζωμο κοτοπουλο

1 ποτηρι ασπρο κρασι

1 κουτ. σουπας μουσταρδας

φρεσκο δυοσμο

4 κουταλιες της σουπας ελαιοπολτο

1 κρεμμυδι

σκορδο

βερμουτ ξηρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Ξεκοκαλιστε το αρνι και κοψτε το σε φιλετακια λεπτα.
ψιλοκοψτε τα καροτα και τα κολοκυθακια και τοποθετηστε τα επανω
στα φιλετακια αρνου.
Καντε τα ρολο και τυλιξτε τα σε αλουμινοχαρτο.Αδιαστε το ζωμο
κοτοπουλο σε ενα ταψι και τοποθετηστε τα ρολακια αρνιου στη μεση
του ταψιου.Ψηνετε στους 180 C για 40 λεπτα περιπου και αφηνουμε
να κρυωσουν.

ΣΑΛΤΣΑ



Τηγανιζετε ελαφρως το κρεμμυδι μαζι με το σκορδο σβηνετε με ασπρο κρασι
και προσθετετε τι μιση μουσταρδα,το ζουμι απο το ταψι που εχετε ψησει
το αρνι καθος και ψιλοκομμενο δυοσμο.Αφηνετε να δεση λιγο κ ετοιμο

Οταν το κρεας ετοιμαστει,αφαιρουμε το αλουμινοχαρτο κ το αλιφουμε με
αλοιφουμε με την θπολοιπη μουσταρδα κ τον ελαιοπολτο.ψηνουμε
για 10 λεπτα να παρει καλο χρωμα σε 180-190 και σερβιρουμε κομμενο
σε φετες και γαρνιρισμενο με την σαλτσα.

Καλη ορεξη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου